M&Y soft 2007-2011
Laatste update 30/08/15

www.watoudorp.be
Watou, in het centrum van de regio
Westhoek - Frans-Vlaanderen.
 
Recreatie
       
Toerisme
 
 Toerisme Poperinge.
 Toeristische dienst Poperinge.
 Grote Markt 1 8970 Poperinge.
 057/34.66.76
 toerisme@poperinge.be
 www.toerismepoperinge.be  

Tijdens de middeleeuwen was Poperinge een belangrijke lakenstad. Maar onder druk van de lakenwevende buur Ieper kreeg Poperinge in 1343 het weefverbod opgelegd. De hopcultuur bracht redding en Poperinge hervond zijn grandeur. Tijdens WO I lag Poperinge als onbezet gebied achter de frontlijn en werd het favoriete ontspanningsoord voor Britse soldaten......

 Toeristisch infopunt Watou.
 infopunt in Het Brouwershof in met pc en internetaansluiting.
 Douvieweg 4 8978 Watou.
 www.watou.com/infopunt

Nu is er ook in Het Brouwershof een toeristisch infopunt ingericht met pc en internetaansluitingen, waar je online info over de Westhoek en Frans- Vlaanderen kan opzoeken.tevens is er een infostand met een uitgebreid gamma aan folders over de streek "aan weerskanten van de schreve".
Katarina zal jullie graag te woord staan met uitleg en tips over deze prachtige streek.In samenwerking met De Huurfiets Watou staan er in het café enkele fietsen te huur om de streek te verkennen.

 In Het Brouwershof. Toeristisch infopunt Watou.
 Brouwerijcafe, Toeristisch infopunt Watou, Volksspelen.
 Douvieweg 4 8978 Watou.
 0474/11.96.36
 katarina.kesteman@hotmail.com
 www.watou.com/horeca/brouwershof

Sedert oktober 2011 wordt "Het Brouwershof" door Katarina Kesteman uitgebaat. Het Brouwershof is het brouwerijcafé van de brouwerij Vaneecke "Het Kapittel" dat naast het café gelegen is. en dat op amper 50 m van het Watou's marktplein.Je kan er terecht voor een hapje en een drankje in deze, gezellige, sfeervolle en kindvriendelijke café. ....

 Au Nouveau St.-Eloi.
 Volksspelen, Huifkarrentochten, Café, snacks.
 Gemenestraat 4  8978 Watou- Abele.
 057/38.81.11   0476/32.47.17
 frederic_leys@hotmail.com
 www.aunouveaust-eloi.be

Proef de gezelligheid, de landelijke en authentieke sfeer van bier- en eetcafé.
Bij ons vind u de nostalgie terug van een knusse bruine kroeg. Jong en oud worden heerlijk verwend met tongstrelende dranken en smaakverwennende snacks. Bij ons valt er steeds weer opnieuw iets leuks te beleven. Een sfeervolle familiedag met de huifkar of een volksspelenwedstrijd met vrienden.

 De Biezenroute.
 Huifkartochten.
 Kapellestraat 19  8970 Sint-Jan-ter-Biezen- Poperinge.
 057/38.82.50
 
 www.huifkar.net
Van begin april tot halfweg oktober kan je bij ons genieten van een huifkartocht met familie of vrienden. Wij zorgen voor een aangename en goed verzorgde rit, hetzij voor een halve dag of een volledige dag. Breng eventueel warme kleren mee, maar vergeet vooral je goed humeur en een portie gezonde leute niet.
 Body Fit.
 Body Fit is een innoverend fitness- en wellnesscenter.
 Nieuwstraat 11-17  8970 Poperinge.
 057/33.57.43
 info@bodyfit-poperinge.be
 http://bodyfit-poperinge.be
Body Fit is een innoverend fitness- en wellnesscenter met een rijk aanbod aan fitness-en danslessen voor jong en oud. Body Fit, al meer dan 15 jaar een vaste waarde in de Westhoek, staat garant voor een professionele begeleiding van uw fysieke en mentale gezondheid. De visie van Body Fit is om mensen op een ontspannen en verantwoorde manier te laten bewegen.
 Boltra Café St. Georges.
 Authentieke Boltra-zaal.
 Watouplein 3   8978 Watou
 0497/85.68.38
 info@wethuys.be
 www.boltra.be  
De authentieke boltra, die deskundig werd gerestaureerd, is vrij toegankelijk voor de klanten maar als je een wedstrijdje plant, is het aangeraden om je plekje te reserveren. Op geregelde tijdstippen organiseren wij zelf een evenementje zoals een ladysnight of een seniorentreffen maar niets belet je zelf een reden te verzinnen om met de hele familie, vriendenclub of de.....
 De Helhoek Paardenpension.
 Paardenpension.
 Helleketelweg 38  8970 Sint-Jan-ter-Biezen- Poperinge.
 057/36.08.68   0495/82.17.00
 info@dehelhoek.be
 www.dehelhoek.be 
Paardenpension De Helhoek ligt volledig te lande op één van de mooiste plaatsjes van de westhoek. Kom tot rust en vergeet even de tijd, weg van alle verkeer en drukte. Op wandelafstand (te paard) van de Westvlaamse heuvels, Godewaerdsvelde, Catsberg, Boeschepe.Monique en Willy Pover-Laconte baten samen met hun dochter Lisa sinds 2005 dit paardenpension uit.
 De Helleketel.
 Volksspelen, Huifkarrentochten, Café, snacks.
 Vuileseulestraat 6  8978 Watou- Abele.
 057/38.80.35    0494/74.30.48
 wilfriedderaedt@live.be
 Helleketel
Een Picon en/of een Helleketelbier met een deuntje uit de jukebox.
Niet zo ver van De Helleketel: bespreek hier een huifkartocht naar Frans-Vlaanderen, oriëntatietafel op de Fazantheuvel.
 Den Nieuwen Appel.
 Café met volksspelen en Huifkarrentochten.
 Trappistenweg 33 8978 Watou- Abele.
 057/38.80.51
 www.watou.com/horeca/dennieuwenappel
De Nieuwen Appel is gekend om zijn boltrabanen. Een volksspel dat nog steeds heel wat ambiance brengt voor jong en oud.
 De Keikoppenroute.
 Huifkarrentochten.
 Pezelhoekstraat 1  8970 Poperinge.
 057/33.38.72   0476/28.09.93
 keikoppenroute@huifkar.be
 www.huifkar.be
Een paar jaar geleden besloten wij om een kleine huifkar te maken, om als ontspanning de zondagnamiddag in onze mooie Hoppestreek rond te toeren. Steeds meer mensen van de familie, kennissen en vrienden vroegen ons om eens zo'n ritje te mogen meemaken. Op een dag belde een dame die ons eens gezien had, met de vraag wat zo'n huifkartochtje moest kosten, en zo ..
 De queeste-art. vzw.
 De queeste-art. vzw. kunstkamers.
 Trappistenweg 54  8978 Watou - Abele.
 057/33.48.72 
 info@dequeeste-art.be
 www.dequeeste-art.be
De Queeste Art is een kunstenorganisatie en - galerie die naast exposities binnen eigen ruimtes ook tentoonstelling verzorgt op locatie. Zo cureert de vzw reeds jaren de Brons biënalles in de Lakenhallen van Ieper, verzorgde exposities voor artiesten als Paula Rego (Uk), Jean Bilquin (Be), Paul Hodgson (Uk) en werkte onder andere samen met instituten als het In..
 De Strooyen Hen.
 Kinderspeeltuin, Restaurant ,  feestzaal met volksspelen.
 Watouseweg 54   8970 Sint-Jan-ter-Biezen- Poperinge.
 057/38.80.70
 de.strooyen.hen@skynet.be
 www.destrooyenhen.be
Hoewel de Strooyen Hen het eerste huis van Sint-Jan-Ter-Biezen was, staat het er nog, en steviger dan ooit. Begonnen als toevluchtsoord voor“Biezenkap-pers” en “Strobinders” (een strooien hen is een bundel stro) blijft het een war-me haven voor wie onderweg is van nergens naar nooit. Vier generaties lang al knettert het fornuis ter meerdere eer en glorie van lekkerbekken windstreken.
 Expo' 58 Express.
 Toeristisch treintje.
 Abeelseweg 232  8970 Abele- Poperinge.
 057/33.52.24
 info@wallysfarm.be
 www.wallysfarm.be
Om de expo ‘58 te herdenken heeft wally het origineel expo ‘58-treintje gerenoveerd. Met dit treintje heeft hij gereden van Poperinge tot aan het atomium in Brussel. Wil ook jij genieten van dit toeristisch treintje op uw huwelijk, feest of uitstap? Neem gerust contact op met ons. 
 Eurokart.
 Indoor Kart Circuit .
 Europalaan 5  8970 Poperinge.
 057/33.27.62
 info@eurokart.be
 www.eurokart.be

Euro-Kart Indoor Circuit is er niet alleen voor de echte kartfanaten, maar eveneens voor hen die als eerste kennismaking eens willen proeven van de sensatie om in een kart te racen. Waan U even Formule 1-piloot op een 750 meter lang geasfalteerd circuit!!!!

 Heem De Plokker.
 Vorming, Themaklassen, Jeugdheem.
 Douvieweg 14
 
 
 www.watoudorp.be/heemdeplokker
 
 Het Helleketelbos.
 Het Helleketelbos:
 6 en nog eens zoveel charmes van een wandelbos.
 Bereikbaar via Vijfgemetenstraat  of Stoppelweg   8978 Watou- Abele.
 www.watou.com/helleketelbos
Visueel bestaat het Helleketelbos uit 2 grote delen met tussenin een weide/akker.  Het meest westelijke gedeelte echter bevat een ouder en een nieuw gedeelte.  Dit laatste werd  aangelegd in 1993 en is eigendom van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.  De oudere delen werden in de jaren ’20 van de vorige eeuw heraangeplant op de plek waar sinds mensenheugenis bos voorkomt.
 Hoeveprodukten Annie Lobeau.
 Heerlijke Hoeveprodukten.
 Blasiusstraat 89   8972  Krombeke- Poperinge.
 057/30.12.20
 info@heerlijkehoeveprodukten.be
 www.heerlijkehoeveprodukten.be
Welkom bij Annie Lobeau's heerlijke hoeveprodukten
Annie Lobeau tovert al jaren haar biologische grondstoffen van op en rond de hoeve om tot heerlijke hoeveprodukten. Op artisanale wijze verandert ze net geen water in wijn, maar eens u proeft van haar yoghurt, choco of hoeveijs zult u beseffen dat het niet veel scheelt.
 Hopmuseum.
 Het Hopmuseum.
 Gasthuisstraat 71, 8970 Poperinge.
 057/33.79.22  
 hopmuseum@poperinge.be
 www.hopmuseum.be
De hopplant rankt uit Poperinges vruchtbare bodem sinds de middeleeuwen als alternatief voor de eens zo bloeiende lakenhandel.
Net zoals de hopplant slingert de nieuwe bezoekersomloop zich vanaf de monumentale zolderverdieping naar het gelijkvloers....
 Hopscheuten in Poperinge.
 Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplant.
 Toerisme Poperinge Grote Markt 1 8970 Poperinge.
 057/34.66.77
  toerisme@poperinge.be
  www.hopscheuten.be
Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplant. Ze zijn een typisch Belgisch product dat het kwaliteitslabel STREEKPRODUCT.BE van VLAM kreeg als streekeigen product met langdurige of historische bekendheid. Vroeger waren verse hopscheuten uit het hopveld alleen beschikbaar van half maart tot begin april. Dankzij nieuwe technieken, ontwikkeld in 1983, ......
 't Hoppecruyt.
 Hoppeboerderij.
 Provenplein 69. 8972 Proven- Poperinge.
 057/30.05.98  0494/33.66.46
 info@hoppecruyt.be
 www.hoppecruyt.be
Op onze dorpsboerderij duiken we meer dan 500 jaar terug in de
geschiedenis van de hop en haar geneeskrachtige werking. Tijdens een rond-leiding op ons hopbedrijf van anderhalf uur zoeken we uit of de hop ook nu in onze apotheek past. Er wordt kennis gemaakt met de hedendaagse teelt-techniek en u kan genieten van het adembenemende hoplandschap....
 Huifkar Deroo Michel.
 Huifkarrentochten.
 Stoppelweg 28  8978 Watou- Sint-Jan-ter-Biezen.
 057/38.81.11   0476/32.47.17
 lena.durant@telenet.be
 Huifkar Deroo Michel
Met onze huifkarren bezorgen we u een onvergetelijke dag. in de omgeving van Watou en Frans- Vlaanderen kennen wij de mooiste plekjes voor u en uw familie. Wij bieden u de mogelijkheid om zelf uw routes samen te stellen of we kunnen samen met u een dag all- in' organiseren. Tevens bezorgen wij ook ceremonies.
 In Septem Caelo.
 Wellness Sauna.
 Weggevoerdenstraat 51. 8972 Roesbrugge- Poperinge.
 057/30.11.41  0476/40.63.01
  
  www.inseptemcaelo.be
Graag stellen wij onze realisatie aan u voor.Door het geheel te voorzien van volledige privacy en een maximum aan comfort, bent u verzekerd van een sfeervolle intimiteit.„In septem Caelo " U waant zich in „de zevende hemel".
De dagelijkse stress druipt er zo van het lichaam af! Alvast veel plezier…
 Kinderboerderij Outside.
 Kinderboerderij- & Ponyvakenties.
 Westouterseweg 3  8970  Poperinge.
 057/33.87.01
 info@outsidetravel.be 
 http://www.outsidetravel.be/camp.php?   itemno=213&type=camp&lang=NL&campno=6
Welkom op onze kinderboerderij. Een boerderij en dieren op kindermaat. In een dierentuin kijk je naar de dieren maar op onze kinderboerderij sluit je er vriendschap mee. Je knuffelt en praat met ze en kan ze verzorgen. Je neemt actief deel aan het boerderijgebeuren en verblijft ook op de kinderboerderij.
 Kinderbrouwerij.
 De Kinderbrouwerij, een project van VZW De Fietseling.
 Heuvellandseweg 4  8970 Reningelst Poperinge.
 
 wimchielens@gmail.com
 www.kinderbrouwerij.com   
Dit is de website van De Kinderbrouwerij, een project van VZW De Fietseling op de beschermde site van Brouwerij-Mouterij St.-Joris in Reningelst. De Kinderbrouwerij is nu, net als deze website, nog in opbouw… In de zomer van 2012 zullen wij graag kinderen en gezinnen met kinderen verwelkomen in onze gezinskroeg of op één van de familievoorstellingen in ons theatertje.
 Koetstochten in Watou, Abele en Sint-Jan-terBiezen.
 Deze rit met paard en koets in een prachtig gebied langsheen idyllische plekjes.
 www.watou.com/koetstocht
Zin in een ontspannend ritje "aan weerskanten van de schreve" van Watou, Abele en Sint-Jan-ter-Biezen, Dat kan! Deze rit met paard en koets in een prachtig gebied langsheen idyllische plekjes, is een hele belevenis. Vanaf 2 tot maximum 6 personen kan je voor meer info terecht bij In Het Brouwershof, het Toeristisch infopunt van Watou. voor een rit van een halve of een volledige dag. Ook kinderen of mensen die minder goed te been zijn halen hun hart op tijdens deze unieke belevenis.Tijdens de tocht word je verrast door de ....
 Lugano Wellness.
 Sauna...ontspanning voor lichaam en geest...
 Klimopstraat 19  8970 Poperinge.
 057/36.31.53
 info@lugano-wellness.be
 www.lugano-wellness.be
Even flink transpireren in de sauna gevolgd door een frisse douche en uw huid wordt schoner dan schoon. Stoom en warmte vormen een bron van levensenergie, een langer en gezond leven, verhogen uw weerstand en verwekken een stralende schoonheid vanbinnen.
 Manoir Ogygia.
 Sauna, regenvaldouches, jacuzzi op buitenterras en stoomcabine.
 Veurnestraat 108  8970 Poperinge.
 057/33.88.38
 info@ogygia.be
 www.ogygia.be/nl/verwenparadijs.html
Het verwenparadijs, dat volledig privé is, bestaat uit een ruime zithoek met tijdschriften, snoepjes, vers fruit en indien gewenst ook een goed gevulde bar... Relaxzetels, solarium, regenvaldouches, jacuzzi op buitenterras, sauna en stoomcabine. Handdoeken, peignoirs, bodylotions, haardroger, ... alles is ter plaatse aanwezig.
 Offway.
 Artisanale productie van kleine handtassen en zitmeubelen in leder.
 Warandestraat 3  8978 Watou.
 057/38.85.41
 info@offway.be
 www.offway.be
Offway. Artisanale productie Warandestraat 3 8978 Watou. Kies de handtas en de kleur ervan die u het best bevalt.Laat ons dit weten via fax, telefoon of e-mail naar: Party formule (min. 10 personen)Laat ons dag, uur en plaats weten. Wij komen ter plaatse met de collectie. Commissieloon voor de gast-vrouw.Breng een bezoek aan het atelier en showroom, op afspraak....
 Paintball Outside.
 Paintball.
 Ouderdomseweg 9c  8970 Poperinge.
 057/33.87.01
 info@outsidetravel.be
 http://www.outsidetravel.be/
 index.php?lang=NL&itemno=219
Hou je van een dag vol actie en spanning? Dan is paintball echt iets voor jou. Paintball is de ideale activiteit voor een spannende daguitstap,teambuilding,... of zelfs voor een geslaagd vrijgezellenfeest. Het leuke aan de sport is dat het door iedereen kan worden beoefend ongeacht sekse en leeftijd....
 Petraver Attracties.
 Verhuur Attracties.
 Blekerijweg 35  8978 Proven.
 057/30.04.13
 info@petraver.be
 www.petraver.be
Naast de verkoop van vuurwerk, beperkt Petraver zich niet enkel tot de verhuur van springkastelen, maar bouwde ondertussen ook een ruim assortiment mega-spelen op. Bel of mail vrijblijvend Petraver om een toffe namddag te beleven met de spelen van Petraver. Twijfelt u of iets voorradig is, kunt u ons altijd bellen op 057 30 04 13
 Pop s jot, Actief in je vrije tijd.
 Stad Poperinge zorgt voor een uitgebreid aanbod aan activiteiten..
 Sportdienst Bruggestraat 42. Jeugddienst Komstr.30  8970 Poperinge
 Sportdienst: 057/33.48.25   Jeugddienst: 057/33.45.68
 sportdienst@poperinge.be    jeugddienst@poperinge.be
 www.popsjot.be 
Stad Poperinge zorgt voor een uitgebreid aanbod aan activiteiten voor kinderen en jongeren tijdens de paas-, zomer-, herst- en kerstvakantie. Dit gaat van halve dagactiviteiten, dagactiviteiten tot meerdaagse dagkampen en lessenreeksen. Alle info over de activiteiten is terug te vinden op deze website. Bij vragen of problemen kan er steeds contact opgenomen worden ...
Scooterverhuring. (Een huis tussen dag en morgen)
 Met de scooter ervaar je alles heel intens, op je eigen tempo.
 Watouplein 15  8978 Watou
 057/38.88.24 
 info@eenhuistussendagenmorgen.be
 www.eenhuistussendagenmorgen.be
Een absolute must in de betere zomerfilm: gezapig, comfortabel en geluidsarm door het decor glijden met een ravissante schoonheid op de duozit. Met de scooter ervaar je alles heel intens, op je eigen tempo. Naast de schitterende vergezichten krijg je de zoete geuren van het landschap er gratis bovenop . Meer dan ooit luidt het motto: " la vita è bella". ......
 Sportzone Poperinge.
 Verschillende Sportterreinen.
 Ouderdomseweg 8970 Poperinge.
 057/33.89.42
 sportdienst@poperinge.be
 Sportzone Poperinge.
6 voetbalterreinen (A, B, C, E, F, G) + 3 mini- veldterreinen (D)atletiekpiste met verspringbak, hoogspring- en kogelstootruimte 2 tennisterreinen openluchtsportterrein langs de Ouderdomseweg trimpad van 1006m
ook een handbooggilde en een hondenclub zijn er gevestigd
 Stal Leon.
 Ruiterclub.
 Ieperseweg 45  8970 Poperinge.
 0479/49 28 07
 info@stalleon.be 
 www.stalleon.be
Stal Leon is niet zomaar een ruiterclub. Eva Goemaere, uitbaatster van de club, staat garant voor kwalitatieve lessen en er heerst een heel familiale en gezellige sfeer. Dit te midden van een veilige, mooie en uitgestrekte omgeving.
 Stoppel(hoeve) Watou.
 't Is laat. De boer is moe, maar tevreden!De woorden zijn op.....
 Stoppelweg 10  8978 Watou.
 057/38.87.30
 stoppel.watou@gmail.com
 http://stoppelwatou.blogspot.com
En Anna is gekomen! Helemaal uit Nederland. Met een camionette vol melkgerief. (En met Max, haar hond.) Niet te vatten wat een prachtig gebaar dat wel is. Een heel melkhuis, met alles op maat van een koe of zes. Daar heeft ze zovele jaren aan verzameld. Professioneel materiaal, alles in roestvrij staal. Een boterkarn, een kaastob, 2 koeltanks, een broedkist voor yoghurt,...
 Talbothouse.
 Eerste Wereldoorlog.
 Gasthuisstraat 43  8970 Poperinge.
 057/33.32.28
 info@talbothouse.be
 www.talbothouse.be

Tijdens de Eerste Wereldoorlog ligt Poperinge een paar kilometer achter het krijgsrumoer van de Ieperse frontstreek. Het Britse leger palmt de kleine, rustige stad in om hier het kloppend hart van haar oorlogsmachine te herbergen. In geen tijd wordt Poperinge een bruisende grootstad; in 1917 verblijven in de omgeving ongeveer 250.000 manschappen...

 't Wulleminhof vzw.
 Huifwagentochten.
 Duivinnestraat 8  8970 Sint-Jan-ter-Biezen- Poperinge.
 057/33.66.98  0475/54.13.29
 t.wulleminhof@telenet.be
 www.wulleminhof.be
De "Soete brothers" zoals ze door vrienden en kennissen vaak worden genoemd hadden hun hart verpand aan een Oostenrijks bergpaard, dat onder de naam HAFLINGER wereldwijde bekendheid genoot. Dit familiepaardje bij uitstek, waarvan er op 't WULLEMINHOF nu ongeveer 8 stuks rondlopen, wordt ingezet tijdens men-wedstrijden en toeristische huifwagentochten.
 Wavesurfen.
 Wavesurfen.
 Westouterseweg 3  8970  Poperinge.
 057/33.87.01
 info@outsidetravel.be
 http://www.outsidetravel.be/
 index.php?lang=NL&itemno=403
Eén van de nieuwste sportieve activiteiten die je in België en exclusief bij Outside Travel kunt beoefenen is surfen of bodyboarden op de Wavesurfer.
De Wavesurfer is de nieuwste sensatie op het vlak van avontuurlijke watersporten....
 Wellness Recour.
 Hemels sauna- Plezier ervaren in een sfeervolle omgeving.
 Guido Gezellestraat 7 • 8970 Poperinge.
 057/33.57.25
 info@pegasusrecour.be
 www.wellnessrecour.be
HEMELS SAUNA - PLEZIER ERVAREN IN EEN SFEERVOLLE OMGEVING bij WELLNESS RECOUR - HOTEL RECOUR Privé Sauna complex GEHEEL VOOR U ALLEEN! Prijzen vanaf € 16,50 pp/u (2 tot 6 personen - inbegrepen: zonnebank- en vibrosaunbeurt)Open 7 dagen op 7 vanaf 6:30 ’s morgens tot 22:15 ’s avonds.In regel met Vlarem-II normen volksgezondheid.
 Zwembad De Kouter.
 Bad van 25 meter op 12,5
 Bruggestraat 42 8970 Poperinge.
 057/33.48.25
 zwembad@poperinge.be
 Zwembad De Kouter.

Het overdekt zwembad van Poperinge beschikt over
een bad van 25 meter op 12,5.
een afzonderlijk instructiebad (12,5 op 6 meter).
een 54 meter lange overdekte waterglijbaan.